søndag 27. mars 2011

Gullfisk - nytt utdrag

Et av tusen prosjekter jeg skriver på. Neppe det første jeg blir ferdig med, men jeg pusler litt med det nå og da. Noen av dere buabeboere leste kanskje den gamle serien om Nathalie og Nicholas, og noe av det første jeg må gjøre er å skrive den helt om før jeg kan fortsette. Utdraget under finner sted på konfirmantleiren på starten av historien.

”Har du dyr, Nathalie?”
Jeg ser opp. Kine sitter på senga og ser på meg med langt mer oppmerksomhet og interesse enn hun noensinne har vist meg før, mens hun bretter sammen pysjen sin. Jeg har lagt merke til at hun virker nærmest autistisk når det gjelder å holde orden på tingene sine, hun bretter alltid klærne sine og legger de sirlig på plass i bagen, på badet står alle tingene hennes samlet i én hylle, ikke engang i toalettmappa hennes er det rotete. Det virker som et såpass tilfeldig spørsmål at jeg med en gang blir på vakt.
”Mm, nei, men jeg ønsker meg gullfisk.”
”Gullfisk?”
Hun ser opp fra brettinga og ler.
”Unnskyld, men det er liksom ikke sånt man ønsker seg. Det er gjerne det man får som erstatning for hunden eller katten en ikke kan ha, fordi noen i familien er allergisk.”
Jeg sperrer opp øynene, måper. Det er utvilsomt det meste, og muligens det mest intelligente hun har sagt til meg så langt. Hun ler av ansiktsuttrykket mitt.
”Men du ligner jo på en, så…”
Så ler vi begge to, før Susanna kommer inn på rommet, slenger seg ned i senga og begynner å klage høylytt over noe. Kine vender tilbake til brettinga si, mens jeg fisker fram notatboka fra bagen.

Rar gullfisksamtale med Kine. Noe i nærheten av vennskapelig.

3 kommentarer:

 1. Stilig :D Du er virkelig kjempeflink ^^ Jobber du med flere prosjekter på en gang? Er ikke det litt vanskelig? :)

  SvarSlett
 2. Jeg liker å lese det du skriver. Husker ikke så mye fra den, helt ærlig, men var det denne som hun brukte samme dusj som gutten hun likte, og du skreiv at "vi hadde vært nakne i samme luft. Da hadde vi jo i praksis hatt sex" (fritt etter hukommelsen)? Husker jeg likte den setninga særdeles godt, og det gjør jeg ennå <3

  SvarSlett
 3. Kristin: Vanskelig å la være, skulle til å si^^ Det er som regel bare ett jeg har fokus på om gangen, men jeg har flere historier på gang, og av og til får jeg inspirasjon til å skrive på noe annet.
  Kristine: hihi, det er den ja<3

  SvarSlett